Simmerblau Rebalancing Burnout Coaching Trainingen
Chris Dijkstra is rebalancer, coach en trainer op het gebied van lichaamsbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Rebalancing praktijk in Amsterdam

Chris

Mijn naam is Chris Dijkstra (1967). Ik heb veel verschillende opleidingen gevolgd en ben lange tijd werkzaam geweest in het veld van vormgeving, stedenbouw en architectuur. Alhoewel ik aanvankelijk met veel plezier gebruik kon maken van mijn creativiteit en analytisch inzicht, verschoof het accent later steeds meer naar projectleiding en strategie. De werkdruk werd hoger, met steeds minder ruimte voor ontspanning. Door een burn-out voelde ik mezelf gedwongen om diepgaand te onderzoeken waar ik stond in mijn leven. De centrale vragen waren: wat wil ik écht en wat kan ik doen om blijvende vitaliteit te ervaren?

WIJSHEID VAN HET LICHAAM

Ik zag dat in mijn leven er steeds een groot verlangen was naar het leven van mijn eigenheid en ook naar “waarheid en wijsheid”. Maar ik zag ook dat ik vaak gehinderd werd door allerlei oude angsten die ik niet onderzocht had. Want hoe geef je zoiets als eigenheid en eigen-wijsheid vorm in een wereld waarbij het “verstandig zijn” en “je aanpassen binnen een organisatie” doorgaans op veel waardering kunnen rekenen? En hoe kun je de signalen van je lichaam herkennen als je ze al zo lang genegeerd hebt? En wat gebeurt er als je wel aandacht geeft aan die signalen en je zogenaamde zekerheden loslaat… ?

Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in de wijsheid van het lichaam en de “beperkingen” van onze gedachtes en overtuigingen. Via allerlei trainingen en sessies op het gebied van haptonomie, tantra, mindfulness, meditatie en healing kwam ik terecht bij Rebalancing®.

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Rebalancing® is een vorm van lichaamsgerichte therapie die voor mij alle kwaliteiten waarnaar ik zocht samenbrengt; de diepe en helende werking fascineert mij nog steeds. Ook maakt het me meer bewust van het leven in het hier en nu waardoor er veel meer ruimte is om te genieten, te groeien en voor rust, humor en liefde.

Ik voel me dankbaar dat ik met dit vak mensen mag begeleiden op hun persoonlijke reis naar de wijsheid, het potentieel en de vitaliteit die in eenieder aanwezig zijn.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Oorspronkelijk ben ik geschoold als industrieel ontwerper (Design Academy) en daarna als stedenbouwkundige (Master of Urbanism, cum laude). Nadat ik te kampen kreeg met een fikse burn-out heb ik een carrière-switch gemaakt. In 2013 ronde ik de 3-jarige opleiding tot Rebalancer succesvol af (Stichting Opleiding Rebalancing®) waarna ik nog een jaar besteedde bij de Stichting Hoger Onderwijs Nederland om ook mijn diploma HBO Medische Basiskennis te behalen. Vóór mijn Rebalancing opleiding volgde ik diverse trainingen o.a. bij het Centrum voor Tantra in Amsterdam en haalde ik mijn diploma klassieke massage bij Leffelaar (2007).

Sinds ik mijn praktijk begon heb ik nog diverse aanvullende trainingen en cursussen gedaan, waaronder de trainers-training ‘Mindfulness in lichaamswerk’ door PRN,  Sjamanistische jaartrainingen (bij Spirit Company en In the Heart of Change), diverse masterclasses o.a. de masterclass van Anubuddha, grondlegger van Rebalancing®. Ook behaalde ik het certificaat van het CSR (centrum voor Chronische stress en burn-out coaching) die cursussen verzorgt voor coaches en therapeuten op het gebied van stresspreventie-en interventie. Begin 2020 ronde ik de opleiding "Systemisch Werken (familie-opstellingen)" af, bij het opleidingsinstituut Phoenix. Het doorgronden van de krachtige dynamieken in allerlei relaties door middel van familieopstellingen fascineert me al lange tijd en deze opleiding vormt een waardevolle en verdiepende aanvulling op mijn werk als Rebalancer en Burn-out coach. In 2023 deed ik de vervolgopleiding Relatietherapie bij Phoenix en Relatietherapie bij stichting EFT Nederland. Vanaf 2023 ben ik ook gestart met een 3-jarige opleiding in Jungiaanse Psychologie bij Karen Hamaker Zondag. Een opleiding die mij veel vreugde en inspiratie brengt omdat het al mijn interesse gebieden bij elkaar brengt!

Verder neem ik regelmatig deel aan supervisiebijeenkomsten en intervisies om te reflecteren en om mezelf professioneel te blijven ontwikkelen.
 

Landelijke Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (LVNT)

Ik ben lid van de LVNT. Dit is een beroepsvereniging die kwaliteit en vertrouwen belangrijk vindt, net als ik. De LVNT-therapeut leeft en handelt vanuit een fundamenteel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens. Dit is de natuurgeneeskundige basis waarop een LVNT therapeut cliënten steunt in hun ontwikkeling en heelwording.

Vanuit deze grondhouding biedt de LVNT ondersteuning aan therapeuten en is zij een kwaliteitskeurmerk voor cliënten en zorgverzekeraars. Voor meer informatie:

https://www.lvnt.nl/