Simmerblau Rebalancing Burnout Coaching Trainingen
Chris Dijkstra is rebalancer, coach en trainer op het gebied van lichaamsbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Rebalancing praktijk in Amsterdam.

Chris

Mijn naam is Chris Dijkstra. Ik heb veel verschillende opleidingen gevolgd en ben lange tijd werkzaam geweest in het veld van vormgeving, stedenbouw en architectuur. Alhoewel ik aanvankelijk met veel plezier gebruik kon maken van mijn creativiteit en analytisch inzicht, verschoof het accent later steeds meer naar projectleiding en strategie. De werkdruk werd hoger, met steeds minder ruimte voor ontspanning. Door een burn-out voelde ik mezelf gedwongen om diepgaand te onderzoeken waar ik stond in mijn leven. De centrale vragen waren: wat wil ik écht en wat kan ik doen om blijvende vitaliteit te ervaren?

WIJSHEID VAN HET LICHAAM

Ik zag dat in mijn leven er steeds een groot verlangen was naar het leven van mijn eigenheid en ook naar “waarheid en wijsheid”. Maar ik zag ook dat ik vaak gehinderd werd door allerlei oude angsten die ik niet onderzocht had. Want hoe geef je zoiets als eigenheid en eigen-wijsheid vorm in een wereld waarbij het “verstandig zijn” en “je aanpassen binnen een organisatie” doorgaans op veel waardering kunnen rekenen? En hoe kun je de signalen van je lichaam herkennen als je ze al zo lang genegeerd hebt? En wat gebeurt er als je wel aandacht geeft aan die signalen en je zogenaamde zekerheden loslaat… ?

Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in de wijsheid van het lichaam en de “beperkingen” van onze gedachtes en overtuigingen. Via allerlei trainingen en sessies op het gebied van haptonomie, tantra, mindfulness, meditatie en healing kwam ik terecht bij Rebalancing®.

 

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Rebalancing® is een vorm van lichaamsgerichte therapie die voor mij alle kwaliteiten waarnaar ik zocht samenbrengt; de diepe en helende werking fascineert mij nog steeds. Ook maakt het me meer bewust van het leven in het hier en nu waardoor er veel meer ruimte is om te genieten, te groeien en voor rust, humor en liefde. Ik besloot de 3-jarige opleiding tot Rebalancing®  therapeut te doen en heb in juni 2013 mijn diploma behaald.

Ik voel me dankbaar dat ik met dit vak mensen mag begeleiden op hun persoonlijke reis naar de wijsheid, het potentieel en de vitaliteit die in eenieder aanwezig zijn. 

RELEVANTE OPLEIDINGEN & TRAININGEN

 • 2009-2013  
  opleiding Stichting Opleiding Rebalancing®, diploma
 • 2013-2014
  Stichting Hoger Onderwijs Nederland, Medische Basiskennis, diploma
 • 2014
  masterclass met Anubuddha, grondlegger van Rebalancing®
 • 2013
  trainers training ‘Mindfulness in lichaamswerk’, door PRN, certificaat  
 • 2008-2013  
  diverse trainingen bij Centrum voor Tantra, Amsterdam
 • 2006-2007  
  klassieke massage bij Leffelaar, Amsterdam, ​​diploma

Regelmatig neem ik deel aan supervisiebijeenkomsten, intervisies en volg ik masterclasses om mezelf te blijven ontwikkelen.

Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten (VNT)

Ik ben lid van de VNT. Dit  is een beroepsvereniging die kwaliteit en vertrouwen belangrijk vindt, net als ik. De VNT-therapeut leeft en handelt vanuit een fundamenteel vertrouwen in het zelfhelend vermogen van de mens. Dit is de natuurgeneeskundige basis waarop een VNT therapeut cliënten steunt in hun ontwikkeling en heelwording.

Vanuit deze grondhouding biedt de VNT ondersteuning aan therapeuten en is zij een kwaliteitskeurmerk voor cliënten en zorgverzekeraars. Voor meer informatie:

www.vnt-nederland.nl

PLATFORM REBALANCING NEDERLAND (PRN)

Ook ben ik aangesloten bij het PRN. Het PRN heeft als doelstelling het informeren over en promoten van Rebalancing®, kwaliteitsbewaking en ontwikkeling van het vak en het beschermen van de naam Rebalancing®. Als cliënt ben je daardoor verzekerd van een professionele en zorgvuldige advisering, behandeling en begeleiding. Voor meer informatie: 

www.rebalancing-nederland.nl