Simmerblau Rebalancing Burnout Coaching Trainingen
Chris Dijkstra is een professionele Rebalancing therapeut. Oprechte aandacht en vertrouwen zijn belangrijke waarden in haar benadering.

Sessies

De eerste sessie begint met een intakegesprek ter kennismaking. Ik vertel je meer over mijn werkwijze en samen kijken we of dit past bij de reden van je komst. Dit vormt de basis waarop één of meerdere sessies worden afgestemd. Hoe vaak en hoe lang je sessies blijft volgen is persoonlijk. Soms heb je aan één keer voldoende, maar vaak zul je het effect pas echt merken na meerdere sessies. Na vijf sessies evalueren we het verloop van je proces en bespreken we hoe en of we verder gaan. Het kan behulpzaam zijn om na verloop van tijd over te gaan op incidentele ‘onderhoudssessies’. Om steeds weer even herinnerd te worden: ‘hoe zit het ook alweer met mezelf, hoe is het in mijn lijf?’

Kom je voor een burn-out traject dan is het belangrijk om een traject van minimaal 10 sessies van 2 uur te gaan doen. In dit traject is sprake van een zodanig gestructureerde opbouw dat je burn-out op een goede manier wordt aangepakt. Zie voor meer info onder het tabje "burn-out coaching" of bel mij.

INDIVIDUELE BENADERING          

Een sessie duurt ongeveer 2 uur waarvan 1,3/4 uur face-to-face contact en daarna nog 1 kwartier voor verslaglegging zodat ik je proces goed kan volgen. Tijdens elke sessie wordt steeds begonnen met een kort gesprek zodat de actualiteit én jouw individualiteit een plek krijgen. Dit gesprek geeft richting aan het vervolg van de sessie, soms doen we dat door een vorm van zelfonderzoek waarin ik je begeleid, meestal gevolgd door lichaamswerk op de massagetafel, waarbij het lichaam met aandacht en respect wordt aangeraakt. Huidcontact is de meest directe vorm van aanraking en contact. Je houdt hierbij je ondergoed aan, maar als je je nog niet helemaal op je gemak voelt dan mag je meer kleding aanhouden: je veilig voelen is altijd het uitgangspunt.  In de aanraking kun je gewaar worden van waar er aandacht nodig is. In ons lichaam wordt alles weerspiegeld: niet alleen onze fysieke gesteldheid, maar ook hoe het emotioneel en psychisch met ons is.

AANRAKEN EN ADEMHALING

Aanraking is een heel concrete en directe vorm van contact. Door aangeraakt te worden kun je je lichaam meer voelen. Je aandacht en ademhaling worden gedurende de sessie steeds uitgenodigd zodat je bewust betrokken bent en blijft bij je eigen proces. Je leert voelen waar energie stroomt en waar energie vastgehouden wordt. Verschillende manieren van aanraken kunnen worden toegepast (zacht, oppervlakkig, diep of stevig) en van bewegen (schudden, rekken).

VOELEN EN INZICHT

Tijdens het lichaamswerk wordt ook verbaal gecommuniceerd, op een specifieke manier. Dit heeft als doel om inzicht in je fysieke patronen te krijgen en hoe deze een weerspiegeling zijn van hoe je geestelijk en je emotioneel in het leven staat. Elke emotie en elke overtuiging is immers voelbaar in ons lichaam: als we blij zijn voelen we ons ‘ruim en open’, wanneer we boos zijn voelen we ons ‘beperkt’.

VERTROUWEN

Belangrijk om te benadrukken is dat ik altijd werk in een sfeer van vertrouwen en respect voor je lichamelijke en emotionele grenzen, zodat je je veilig kunt voelen om onbewuste en kwetsbare kanten van jezelf te onderzoeken en te ervaren.